Тошко Йорданов се присмя брутално на Петков и Лена!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството е готово да даде над 600 млн. лв. на строителите и транспортните фирми още утре, но при условие, че това решение премине през правната комисия на парламента. Това са 50% от дължимото от държавата, като за останалите 50% премиерът Кирил Петков подчерта, че могат да бъдат изплатени след по-обстойна оценка от депутатите в Народното събрание.

„Ние предпочитаме Министерският съвет да ги решава тези неща, тогава е чисто – да отидат хората при Кирил Петков и Асен“, настоя Тошко Йорданов „Приемаме, че фирма Х е свършила някаква работа в обем на 100 лева, държавата не е сигурна дали тази фирма е свършила работата в обем на 100 лева.

Затова се плаща на фирма Х половината от сумите, които дори не покриват разходите, а специална комисия под контрола на Асен Василев проверява останалата част. Има два варианта – или Министерският съвет решава, или се прави специална комисия в парламента, която да одобрява всички плащания в парламента, щото в министерството на Лорер има съсредоточени 13 млрд. лв. от Плана за възстановяване, а финансовото министерство не се знае какво прави с бюджета. Да видим дали ще ни подкрепят за тази комисия“, попита риторично Йорданов.

БСП, ПП и ДБ обаче, са готови да гласуват 50% от парите за ремонт на пътищата. Предложението гласи 50% от исканата сума (520 млн. лв.) да се изплати след решението на Народното събрание, което се очаква да бъде разгледано утре.

„Ние сме в абсурдна ситуация. Това е един проблем, който идва от ГЕРБ, от неща, които са са се случили по време на тяхното управление, започвайки от „ин хауса“ – без никакъв търг, без никакви процедури са дадени пари за пътища на много по-голяма стойност от парите, които са били в наличност за ремонти на пътищата“, коментира депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

„Парите трябва да бъдат платени, поне 50% от тях, въпросът е да не се разписва празен чек. С решението ще бъде одобрено и плащането на 100% от парите за мантинели, знаци и маркировка в размер на 136 млн. лв.“, обясни шефът на регионалната комисия Настимир Ананиев от ПП в кулоарите на парламента.

„Имаме технически предложения, но посоката е към решаване на този проблем“, обясни съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар