Тошко Йорданов

Тошко Йорданов със звучна плесница: Кирил Петков е брутален лъжец, счита се за последна инстанция и не се свени да използва репресивни органи!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Имам ужасно негативни впечатления от Петков, защото той се счита за последна инстанция и не се свени да използва репресивни органи срещу хора, за да им се случва това, което трябва да им се случи. Асен Василев не е добър финансов министър, но не и такъв брутален лъжец като Кирил Петков“, каза в ефира на БТВ председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Йорданов уточни, че досега не му се е налагало, дори по време на коалиционните съвети, да пита Слави Трифонов, защото е имал достатъчно правомощия.

„Като гледам поведението на ПП, все по-малко вероятно ми изглежда да имаме правителство в това НС. Кирил Петков не трябва да бъде не само премиер, но и въобще в правителството. Може да продава пробиотици, негов проблем. Когато дадеш власт на човек, който се мисли за недосегаем, става страшно“, поясни Тошко Йорданов.

ИТН ще отидат на консултации при президента утре. „Това, което са направили днес ПП и БСП, е неуважително. Досега никой не си е позволявал да не отиде в новата ни история. Независимо колко противоречия е имало между президент и премиер. Подобно просташко поведение никой не си е позволявал“, категоричен е Тошко Йорданов.

Той разби опорката на Кирил Петков, че ИТН са напуснали заради скандалите на Капитан Андреево. „Ние нямаме нищо общо там, нямаме нито един министър, не можем да управляваме контрол. Те продължават да плямпат“, каза Йорданов. Той за пореден път каза, че причината е неспазването на коалиционното споразумение за Северна Македония.

„Имаме доказателства за нарушаване на коалиционното споразумение за Македония. Нека да извадят едно доказателство срещу нас, един интерес“, поясни той.

Йорданов каза, че познава Орлин Алексиев. „Той даде едно злополучно ферари в БТВ, което не запали. Но той няма нищо общо с партията.“, каза Йорданов.

Ако беше толкова жестоко при нас нямаше да напуснат шест човека, каза Йорданов по повод информациите, че е жесток към съпартийците си.

„Ние винаги сме заявявали какви са ни целите ни и при какви условия бихме влезли в коалиция. При двете гласувания бяхме ясни. Още в нощта на изборите г-н Трифонов предложи правителство на малцинството. Ако беше по сегашната формула щяхме да сме с „Демократична България“, Мая Манолова и Татяна Дончева и нямаше да изкара и месец. В предния парламент преговорите вървяха добре за правителство на малцинството. Докато не изнесохме информация за Кирил Петков. Имахме преговори с останалите партии за бъдещето управление, без нападки. Всичко това докато Христо Иванов не излезе на трибуната и не каза, че сме дългата ръка на ДПС без основание“, каза Йорданов.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар