Тошко Йорданов с шокиращи разкрития за управлениото на Просто Киро! Вижте кой е дирижирал неадекватните действия на харвардското менте

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шокиращи разкрития за той кой всъщност е управлявал България и как се е случвало това по времето на Кирил Петков направи председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Той затвърди публичната тайна, че премиер в сянка е била началникът на кабинета на Просто Киро – Лена Бориславова, но освен нея страната ни е имала и друг задкулисен началник – татко Петков.

Че бащата на Петков е дърпал конците в държавата се говори упорито в последните седмици, но ето, че това бе потвърдено и от човек, ставал пряк свидетел.

Отдавна не е тайна, че ИТН напусна четворната коалиция заради РС Македония и нарушеното коалиционно споразумение по тази точка в сектора външна политика от страна на променкаджиите. От тогава насетне неведнъж дясната ръка на Слави Трифонов е споменавал, че е „скърцала комуникацията“ между коалиционните партньори.

Сега Йорданов навлезе в подробности как са протичали Коалиционните съвети. „На Коалиционни съвети той и Лена Бориславова спускаха задачи, които ние трябваше да изпълняваме. А знаете, че в една коалиция всяко едно нещо трябва да бъде обсъдено, а ако има разминаване, да се изгладят противоречията и да се излезе с общо решение. И когато ние казваме, че нещо не е добре направено и трябва да се обмисли, те се изнервяха и твърдяха, че ние им пречим. В една коалиция между партньори трябва да се вземат заедно решенията. Нормално е да има различия, но ние не сме им слуги, назначени на работа при тях. Това не можаха да осъзнаят Кирил и Асен, основно Кирил. Някой да ти спуска заповеди, някой да ти казва какво да правиш, а ти да не си съгласен, но да го правиш…“, заяви шефът на депутатите от ИТН пред в. „Труд“.

И продължи: „Много често Кирил Петков е казвал „Да, добре, това ще стане“ и две седмици по-късно казва „Не, няма да е така. Реших друго. Баща ми каза, не трябва да е така. Лена смята, че е нещо друго“ и вижте, така не може да се работи. Той иска да е министър-председател и да взема решения, а се влияе от мнението на баща си и от шефката на кабинета си, пренебрегвайки коалиционните си партньори“.

Тошко Йорданов даде да се разбере, че категорично и завинаги са скъсани връзките между ИТН и депутатите, които се отцепиха от партия.

„За нас те фактически не съществуват. Има понятия като морал, които не могат да бъдат прескочени. И няма да бъдат прескочени. Това са шест човека в парламента. За нас те нито са достойни за разговор, нито има смисъл да се разговаря. А те да правят каквото преценят – затова са свободни хора, това са избрали, да си понесат последствията.

Всичко тръгна от това, че не се случи, каквото искаха. Единият искаше да е министър на регионалното развитие – не стана. Другият искаше да е министър на вътрешните работи – не беше. Един искаше да назначава хора във ВиК дружествата, друг пък искаше не на този, а негови хора да са там. Проблемът беше с амбициите и желанието за кадруване, което не е редно. Не, че не трябва да се сменят хора, но ако назначаваш нова „калинка“, заяви Йорданов.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар