Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не знам да е изпращана писмена покана до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са ПП и те подходиха по доста безумен начин“. Това каза за БНТ Тошко Йорданов от ИТН.

„Първо казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделно депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и на .края стигнаха до нас, когато им оставаха по-малко от 24 часа. Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът. Действията им през тази седмица – дърпането, натискът на депутати и роднините им – точно от тези двамата – обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма. Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, ако Настимир Ананиев е казал такова нещо, той е лъжец“, каза още Йорданов.

„Ако ПП върнат неизпълнен мандат, ГЕРБ ще върнат втория и опциите остават между БСП, ДБ и може би ние. Всяка една от тези партии предполагам че няма да подходи по начина на ПП и ще се опита да състав правителство или да води разговори како си е по правилата – с политическите партии, с търсене на консенсус за програма за конкретни цели, състав на Министерски съвет“, допълни Йорданов.

На въпрос коя е най-голямата грешка на ИТН в този парламент, Йорданов заяви: „Може би трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме сериозни разговори и това е наша вина. Вина е, че се съгласявахме включително на противоконституционни неща, само, за да бъдем в тази коалиция“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар