Тошко: Петков е Борисов, но по-добре образован. Изобщо не трябва да е в правителството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков е Бойко Борисов, но по-добре образован. Той е вреден човек, когато в неговите ръце има власт. За да продължим в стария вариант на правителството, трябва Кирил Петков изобщо да не участва в следващия Министерски съвет. Асен Василев също е добре да не бъде в бъдещия кабинет.

Това заяви пред bTV лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Той е на мнение, че премиерът в оставка е също толкова авторитарен и репресивен като предшественика си – лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Когато дадеш репресивна сила в ръцете на човек, който се чувства последна инстанция, е огромен проблем. Дали бухалката ще е в ръцете на този човек или Борисов, няма разлика. За мен Кирил Петков е вреден, имам ужасно негативни впечатления от него като човек, който се е влюбил във властта и се смята за последна инстанция“, каза Йорданов.

Той подчера, че за разлика от Петков, финансовият министър и вицепремиер в оставка Асен Василев винаги е държал на думата си, когато е било постигнато дадено съгласие между коалиционните партньори. „Не е толков добър финансов министър, но не е брутален лъжец като Кирил Петков. Няма нещо, което Кирил Петков да не е изменил след като сме го решили коалиционно“, заяви лидерът на групата на ИТН.

Според Тошко Йорданов отказът на „Продължаваме промяната“ и БСП да се явят на консултации при президента Радев днес, е меко казано, демонстрация на неуважение към президентската институция. Той обяви, че утре от ИТН ще отидат на „Дондуков“ 2 и подчерта, че никой в новата история на България не си е позволявал „подобно просташко поведение“.

„Като гледам поведението на ПП ми изглежда все по-малко вероятно да има правителство“, каза Тошко Йорданов.

По повод обвиненията към ИТН за липсата на вътрешен диалог в партията Йорданов заяви:

„То понеже съм такъв сатрап вътре в групата, вече 6 човека напуснаха. Ако беше толкова жестоко при нас, никой нямаше да смее да напусне. В други партии никой не смее да каже „гък“, едва ли е защото там цари ведра атмосфера.“

Тошко Йорданов отрече да има връзка между ИТН и бившия общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Той повтори тезата на лидера на ИТН Слави Трифонов, че именно Алексиев е дал „злополучното ферари“, което не е запалило.

„Орлин Алексиев няма влияние върху нашата формация. Със Слави са си приятели, но нямат общ бизнес, нито са имали, нито някой може да посочи такъв. Това е наистина тъпотия“, заяви лидерът на групата на ИТН Тошко Йорданов.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар