Тошко тъпото: Ако Кирил Петков го предложат за министър няма да има правителство!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов посочи пред Би Ти Ви какво може да попречи на бъдещи коалиционни преговори с „Продължаваме промяната“. Според него евентуален министерски пост на Кирил Петков ще доведе до разногласия, а причина за предупреждението му е решението на Конституционния съд, че указът на президента за назначаването му като служебен министър е противоконституционен.

„Надявам се да има разум и да разбере, че не е добра идея да участва като министър. Надявам се да не е пречка, но не би било добре да бъде предлаган за такъв пост, може да си е депутат. Говоря от мое име, но е хубаво да се спазват етични принципи и да не се прекрачват. Като стигнем до преговори за правителство, ще видим какво ще правим“, каза Йорданов.

Той подчерта, че „Има такъв народ“ няма да водят преговори с ГЕРБ и ДПС за съставяне на кабинет. И заради това всички останали парламентарно представени партии са длъжни да съставят правителство, защото „страната вече е в криза“.

Йорданов каза още, че в партията са си взели поуките от провалените преговори в последните два парламента. А най-голямата била да се подходи със смирение в разговорите с останалите партии. Той добави, че разговорите трябва да бъдат максимално публични. Според него трябва да се състави експертно правителство, в което министрите да не са политици.

Зам.-председателят на „Има такъв народ“ коментира и решението на Върховният административен съд, с което беше отхвърлено въведено задължението след края на изборния ден във всички секции с машинно гласуване да се броят контролните разписки, а данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини. По думите му Централната избирателна комисия трябва да подберат на случаен принцип няколко секции, в които да приложи и този метод, за да се избегнат всички нападки за пипане на софтуера на машините.

„Това е контролен механизъм“, допълни той.

 

 

 

Източник: dnevnik.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар