То бива да си безобразно неук, но не бива да си министър председател, защото правиш държавата си за срам пред целия свят.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стигнахме ли дъното на невежеството и простащината?

То бива да си безобразно неук, но не бива да си министър председател, защото правиш държавата си за срам пред целия свят.

Назидателно и окуражително да цитираш на роми „Работата носи свобода“ от надписа над фашистките концлагери *, без да си спомняш къде си го чул (понеже със сигурност не си го прочел във Винету), е най-противното и непростимо падение, на което можем да сме свидетели.

В главата на този човек е такава образователна помия, че дори и да се напъва не може да формулира нормално изречение, подобаващо на държавник, а не на долнопробен, зле възпитан бабаит. Като всички останали простотии, които бълва от месеци по брифинги и магистрали, и тази му изхвръкна от устата без мисловна цедка.

Ако някоя случайна журналистка все пак успее да се откопчи от контрала и вземе, че попита ще последва ли извинение заради гафа, то ще станем за пореден път свидетели на тъповато шутовско изпълнение. Чудно сега кого ще целува по главата – израелския посланик или ще ходи на аудиенция в Израел? Подобно неуравновесено поведение навежда на мисълта за психически отклонения и може да бъде опасно.

* Лозунгът е поставян при входовете на много от концентрационните лагери. Използването му е наредено от SS генерал Теодор Айке, инспектор на концлагерите и втори командант на концлагер Дахау. Все още може да бъде видян на няколко места, включително на входа на Аушвиц I, където е поставен след нареждане на командант Рудолф Хьос.

Антония Първанова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар