Трагедията в Градец е неописуема! 4 души от семейството на родилката са починали за дни! (видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът е единственият ваксиниран в цялото село с 4000 души.

Родилката, която почина от вируса и загуби и близнаците си, е забременяла след дълги инвитро процедури, разкри кметът на село Градец пред bTV. Само в нейното семейство вирусът отнема четири живота – от заразата умира и нейната свекърва.

Жената проявява симптоми след свекърва си и е откарана в болница. Тя твърдо отказва да бъде хоспитализирана и се прибира у дома.

Там тя се влошава и отново е закарана в болница, където вече е хоспитализирана в тежко състояние.

Лекарите правят спешно цезарово сечение, но бебета са с тегло 500 грама всяко и не оцеляват. Жената също умира.

„Ситуацията в Градец е много сериозна. Има недоверие в хората, те не вярват в болестта. Аз за тяхно добро съм направил зелен коридор за ваксинация, но от всички жители само аз съм ваксиниран“, обясни кметът на селото Веселин Урумов.

По думите му ситуацията в селото е сложна – увеличават се болните и смъртните случаи. Урумов каза, че всеки, който иска да се ваксинира, да отиде в кметството и ще бъде организиран зелен коридор.

 

Починалата е била приета за лечение на 7 октомври във 22-рата седмица от бременността, каза д-р Васислав Петров – директор на болница „Д-р Иван Селимински“, предаде Трафик.

„Още в самото начало, понеже е в сериозно състояние, е приета в реанимация. Започнато е лечение на високопоточна кислородна терапия. След един ден се подписва и напуска лечебното заведение. Довеждат я след няколко часа в още по-тежко състояние. Болната е интубирана, направено е секцио – два плода по 500 грама, след което болната остава интубирана и продължава апаратната вентилация. Почива на 16-ти вечерта“, посочи Петров.

Лекарите от сливенската болница са направили всичко, за да спасят 28-годишната родилка, починала от вируса. Това съобщи пред репортер на БТА д-р Хрисант Хрисантов – зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той подчерта, че жената е била приета, но е избягала от болницата. Впоследствие отново е била докарана от съпруга й, защото състоянието й се е влошило. Направени са били редица консултации, за да се прецени състоянието й. В продължение на десет дни е била интубирана, като се е наложило да се прекъсне бременността, за да се спаси тя. Извършено е секцио, но близнаците, с които е била бременна жената, не са оцелели. Един ден след секциото и те почиват.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар