Трагедията в Гърция няма край! Страната изправена пред нов проблем

Гърция, Пожари
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трети ден Гърция продължава да брои жертвите и раните си след огнената стихия, която засегна източната част на Атика.

Повече от 80 са жертвите досега, от които 23 деца, ранените над 187, а изчезналите над 100.

Google активира услугата „Finding Persons Missing Persons“, за да помогне в търсенето на хора, които изчезнаха след пожарът в Мати, пише “Труд”.

Кметът на Рафина, г-н Бурнус, поиска помощ от доброволци и подчерта, че има голяма нужда от кръв за ранените, които са хоспитализирани. Бомбардирано място напомня района на Мати и Рафина след като огнените езици изпепелиха за 15 минути 2 000 къщи.

Пред картини на ужас са изправени огнеборците, които претърсва изгорелите домоне и броят жертвите. Семейства прегърнали дечицата си, предали се на огъня в прегръдка. Свидетелствата на жителите са шокиращи. Всичко е изгубено в пламъците, самите те са безпомощни.

Правителството въведе план за управление при аварийни ситуации, според който всички жертви ще се прехвърлят в моргата на район Гуди, за да бъдат идентифицират.

Според решение на Министерството на вътрешните работи погребенията на жертвите ще бъде поето от държавата. Според първите оценки повече от 2 500 домове са напълно унищожени във Вутса, Неа Макри, Мати и Рафина.

В същото време други 4000 са претърпели сериозни щети.

Обявени са телефони, на които хората да регистрират щетите си.

В 12.00 ч във вътрешното министерство на Гърция започва спешно заседание, на което ще присъства и български дипломат, след което ще бъде обявено къде хората, които искат да помогнат с дарителство под всякакаква форма, могат да го направят

Правителството въведе план за управление при аварийни ситуации, според който всички жертви ще се прехвърлят в моргата на район Гуди, за да бъдат идентифицират.

Според решение на Министерството на вътрешните работи погребенията на жертвите ще бъде поето от държавата. Според първите оценки повече от 2 500 домове са напълно унищожени във Вутса, Неа Макри, Мати и Рафина. В същото време други 4000 са претърпели сериозни щети.

Обявени са телефони, на които хората да регистрират щетите си. В 12.00 ч във вътрешното министерство на Гърция започва спешно заседание, на което ще присъства и български дипломат, след което ще бъде обявено къде хората, които искат да помогнат с дарителство под всякакаква форма, могат да го направят.

БЛИЦ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар