Трагедия : Семейството на убитата Кристин няма средства да я погребе

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Семейството на зверски убитата 7-годишна Кристин няма средства да организира навреме погребението на детето.

След няколко дни предстои трупът на момиченцето да бъде освободен от моргата, където сега се правят експертизи за следствието, но близките му нямат възможност да съберат достатъчно пари. 

По информация на Lupa.bg лично кметът на сливенското село Сотиря Димчо Георгиев се е ангажирал да поеме разходите по опелото и т.нар. “раздаване” след това. Готовност да се включат в помощ на семейството са заявили и от общинската администрация на Сливен, където детето щеше да е първи клас тази година.

Междувременно ще бъде осигурена психолочна помощ на родителите на Кристин, както и на баба й, която е почти пряк свидетел на случилото се с нея.

Следващата седмица предстои и превеждането на обвиняемия за зверството Мартин Трифонов от болницата в следствения арест, за да се определи мярката му за неотклонение до приключване на делото по 3 обвинения – за убийство на малолетно лице по особено жесток начин, за изнасилване и за блудство. Като рецидивист той обаче няма да получи повече от законоворегламентираната максимална присъда от 30 години затвор, тъй като направи самопризнания пред ченгетата за деянието си.

На снимката: майката на Кристин

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар