Кирил Петков

ТРАГЕДИЯ: След 1 юни София остава без топла вода заради Киро Тъпото

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След 1 юни не е сигурно дали ще има топла вода за софиянци. Това призна председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред bTV.

„По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова е създадем кризисен план, който отразява наличностите и предвижда конкретни стъпки. Проведохме извънредно заседание на Столичния общински съвет, на което изслушахме ръководството на „Топлофикация“.

Имаме уверението, че за месец май ще има доставки на необходимите количества, но от 1 юни въпросът става отворен. Тогава очакваме самата държава да изпълни обещанията си и да нямаме проблеми с доставките“, коментира Георгиев.

Той предупреди за евентуални проблеми и с градския транспорт: „Има опасност градският транспорт да се разреди. Осигурени са доставки от доставчика (б.р. на газ) от общинското транспортно дружество до края на май. Рискът е наполовина да намалеят автобусите“.

Георгиев се спря и на скандала от 5 май, когато депутати и симпатизанти на „Възраждане“ свалиха с вишка украинското знаме от фасадата на Столичната община. Шефът на СОС нарече това „трагикомедия, която можем да наречем „Трима депутати и една вишка“.

„Ако не беше толкова тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно. Тъй като охраната се е опитал да си свърши работата, докато е снемал самоличността на един от депутатите, който му е обяснил, че е депутат, има имунитет и полицаят не трябва да му пречи, междувременно са свалили знамето.

Говорим за хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха, са подготвяли тази провокация“, обясни Георгиев. Той допълни, че става въпрос за посегателство върху публична институция от хора, които „получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар