Трагедия! 17-годишна роди, зарадва се на бебето и умря в МБАЛ „Уни Хоспитал“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Разследващ полицай е обяснил, че за сега не могат да погребат починалата родилка, от болницата изказват съболезнования
17-годишната Мария Д. е починала след раждане в болницата в Панагюрище, съобщи бащата на починалото момиче Огнян Янев, цитиран от Радио “Фокус” – Пазарджик. Той обясни, че дъщеря му е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември. Родила е момченце чрез секцио. “След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. Кръсти детето на моето име – Огнян. На другия ден отидохме на свиждане.
Тя видя бебето, радваше се беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле. Ходих в кабинета на лекаря, който беше водил раждането, за да му кажа, че тя не е е добре. Той ми каза, че тя е здрава и няма да има проблеми. Освен това ми каза да дойда сутринта, за да се уверя, че е здрава. Прибрах се вкъщи, на следващия ден сутринта се обадиха от болницата, за да ни кажат, че Мария е починала”, каза също Янев.
Той допълни, че не са им позволили да я видят, не им е обяснено и от какво е починала. “Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е там в моргата на болница “Свети Георги”. Там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха”, каза също Янев. Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е обяснил, че за сега не могат да погребат детето си.
От болницата в Панагюрище коментираха случая с починалата Мария: “МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище, изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Д. на нейните близки, съобщиха от лечебното заведение. Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива.
Близките са уведомени своевременно – рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието ѝ не могат да бъдат давани.”
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/12/17.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар