Трагедия! 18-годишен издъхна в болничната стая пред очите на родителите си. Те винят лекарите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трагичен случай в Пловдив – 18-годишно момче почина, а родителите сигнализират за допусната лекарска грешка.

 

Синът на адвокат Йордан Давчев,18-годишният  Теодор, бил приет в неврохирургията на университетската болница „Свети Георги“,  след като ударил главата си. Момчето е оставено в неврохирургичното отделение за наблюдение. Майката е изявила желание да останe като придружител, но от медицинския екип я уверили, че няма нужда.  Ден преди изписването, родителите заварват сина си в болницата, борейки се за живота си, сам в болничната стая.

 

„Когато отидохме с моята съпруга да видим детето в 5:30 ч., защото то в три и половина ни се обади да пита къде съм и кога ще дойдем, го заварихме пред агония. Жена ми каза: „Не мога да събудя детето, тичай, викай лекар“. Аз отивам при сестрите, заварвам ги в дежурната стая – целият сестрински  състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато казвам: „Викайте лекар, детето не може да се събуди“, една от сестрите казва: „Спокойно, не викайте, ние му дадохме силно обезболяващо и затова не може да го събудите“, разказва Йордан  Давчев, баща на починалия Теодор.

 

Започват животоспясяващи действия, но момчето издъхва пред очите на родителите си.

„По някое време е тръгнал да повръща, тъй като са му дали приспивателно, след консултация с лекари разбрахме, че то това приспивателно силно обезврежда дихателната система и гълтачната, той не е могъл – мускулатурата като цяло – не е могъл да повърне и се е аспирирал течността обратно в дробовете, де факто той се е задушил“, казва бащата.

От лечебното заведение заявиха за bTV, че е назначена щателна проверка за настъпилата смърт. При разрешение от Окръжна прокуратура и близките на починалия пациент ще има готовност да предостави пълните резултати от проверката

„Ръководството на лечебното заведение изказва съболезнованията си на семейството и близките и ще направи всичко възможно за изясняване на случая!“, се казва в съобщението.

„Знам, че няма да ми се върне детето, но искам да кажа на цялото общество, че наред със специалистите, които много уважавам, в здравната система има чудовища, от които  тя трябва да се изчисти“, казва бащата на починалото момче.

Прокуратурата разследва трагичния случай.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар