Трайчо Трайков: За щастие никога не съм бил подчинен министър

Президентски избори
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Освободиха ме в следствие на изнудване от страна на Русия, а вие напуснахте като част от изнудването на Русия към българското правителство

„За щастие  никога не съм бил подчинен министър. Когато съм бил в критични ситуации и е трябвало да избирам между поста си и принципите и достойнството си, винаги съм оставал при принципите и достойнството. За разлика от г-н Калфин никога не съм бил партиен член и затова ще ми е много лесно да бъда надпартиен президент. Не съм бил политическо лице в правителството. Така че няма място за сравнение. Ние сме кандидат президентска двойка, която е подкрепа от партиите в Реформаторския блок, но ние не бихме приели да сме кандидати на партиите там. Ние сме кандидати предложени от Гражданския съвет и подкрепени от широки слоеве на гражданското общество“, каза Трайчо Трайков по време на дебата в Нова теливизияна въпрос дали е може да работи с правителството или ще ме у трудно като бивш  подчинен министър. „Освободиха ме от поста  в следствие на изнудване от страна на Русия, а вие напуснахте като част от изнудването на Русия на българското правителство“, обърна се Трайков към Калфин в отговор на въпроса, че все пак е бил освободен от позицията си.

„Причината за освобождаването ми е, че в течение на година – година и половина имах принципни позиции по отношение на руските проекти, където държах да бъде защитен българският интерес, и по отношение на картела на течни горива, където държах да бъде защитен интересът на всички нас. Тези между половин и един милиард лева, които всяка година изтичат от джобовете на българските данъкоплатци, на всички нас, към картела на течни горива. Това е разликата. За щастие някои неща се променят, други по-бавно. Остава сега да видим какво ще констатира този път Комисията за защита на конкуренцията по отношение на картела за горивата“, подчерта кандидатът за президент.

Трайков не се съгласи с Калфин, че темата с бежанцитее само външнополитически проблем. Необходимо е общоевропейско решение, но защо влизат бежанците и защо позволяваме на каналджийската мафия да работи, е наш вътрешен проблем. Проблем на системата на правосъдието, проблем на опазване на националната сигурност“, заяви Трайков. Хората имат нужда от сигурност и усещане за справедливост. Възстановяването на справедливостта минава през съдебна реформа и през реформа на прокуратурата. Последните изтекли записи по „Яневагейт“ са поредно доказателство за това, че прокуратурата не работи както трябва, каза Трайков. „Президентът на страната има отношение по този въпрос и, ако не стартира разследване сега, аз не бих се поколебал да настоявам за такова“. Трайков припомни, че именно АБВ, г-н Първанов и г-н Калфин бяха вносителите на идеите на Цацаров за „опраскване“ на съдебната реформа.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар