Трансортният министър подозира: Собственикът на Vera Su иска застраховката, затова умишлено ездейства – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трансортният министър подозира: Собственикът на Vera Su иска застраховката, затова умишлено ездейства

стоп кадър, БНТ

Собственикът на заседналия край Яйлата товарен кораб „Vera Su“ умишлено не предприема никакви адекватни действия по спасяването на кораба и неговия товар и го води към затопяване, с идеята да получи сумите от застраховката. Това предположи министърът на транспорта Христо Алексиев, цитиран от пресцентъра си. Той е във Варна за срещи в Морската администрация с представители на компанията – спасител, застрахователя на кораба и застрахователя на товара.

Неговите събеседници са уверили, че имат готовност и дават гаранции за бързото разрешаване на ситуацията, но до момента не са получили възлагане на операция от страна на турския корабособственик.

Алексиев е заявил, че България ще търси възстановяване на направените и предстоящи разходи по спасяването на екипажа, изтеглянето на горивото и разтоварване на кораба. 

Утре предстои нов оглед на актуалното състояние на кораба, след което, ако е възможно, приоритетно ще започне извозване на останалите опасни материали – остатъчното гориво, акумулатори и други.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар