Транспортираното със “Спартан” бургазлийче е спасено – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и колегата му министър на здравеопазването Асен Меджидиев посетиха в “Пирогов” транспортираното със Спартан на 21 февруари 6-годишно детеБащата на детето е служител на “Гранична полиция”. То беше превозено от Бургас от екипите на военновъздушните ни сили в най-голямата спешна болница поради изключително тежкото му състояние, припомня пресцентърът на МВР.

Благодарение най-вече на грижите на лекарите в “Пирогов” и обединената работа на три министерства то вече е добре и предстои да бъде изписано.“Това е поредното чудо, което осмисля не само един мандат на служебен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, за да изразя благодарността си към лекарите, които я спасиха”, заяви министър Демерджиев.


Превозването на 6-годишното дете от екипите на военновъздушните сили е поредната подобна акция за последните месеци, посочват от МВР.

За посещението на двамата министри в “Пирогов” съобщи и Министерството на здравеопазването (МЗ).

“Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е положителна, че с общи усилия на колегите лекари от двете болници и спешна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот”, посочи здравният министър Меджидиев.

В момента детето е в добро общо състояние, с добри показатели и възстановени жизнени функции. Предстои му възстановителна рехабилитация с оглед дългия престой в реанимацията на “Пирогов”.

Припомняме, че на 21 февруари, дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна инфекция (грип А, преболедувало скарлатина) и съпътстващи усложнения, беше транспортирано със самолет “Спартан” от Бургас до София. Министърът на здравеопазването координира възможността за осъществяването на полета с министъра на отбраната. Реанимационен екип на “Пирогов” извърши консултация на детето в УМБАЛ – Бургас и след оценка на клиничното му състояние то беше транспортирано до София и приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение на “Пирогов”.

На място в “Пирогов” двамата министри разговаряха с родителите на 6-годишното дете, които изразиха своята благодарност за оказаната помощ, посочват от МЗ.

По информация на “Флагман” детето е момиченце и се казва Мария.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар