Трансферът на футболисти Sánchez и Mkhitaryan е завършен – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 22 януари беше потвърден невероятен трансфер на Alexis Sánchez и Henrikh Mkhitaryan. Бившаta звезда на отбора Dortmund Mkhitaryan напуска Manchester United заради Arsenal, а Sánchez преминава от Gunners към Red Devils.

Много седмици в медиа обсъждаха възможно напускане на чилиеца на Arsenal. Manchester City, който има интерес към Alexis Sánchez още от лятото, и този път се опита да завладее от нападател. Условията за преминаване се оказаха много скъпи за лидера на Premier League, така е възникнала идея за обмен между Manchester United и Arsenal.

Henrikh Mkhitaryan е доволен от новите си перспективи. В началото на сезона арменецът показва добри резултати, но те се оказаха недостатъчно убедителни за José Mourinho и футболистът се е оказал извън групата. Според Mkhitaryan, сега мечтата му се сбъдна, той винаги искаше да играе в Arsenal. Разписание на мачове на Arsenal, в които Mkhitaryan скоро ще вземе участие, можете да намерите на Stakers.com. За Manchester United той играеше от 2016 година, съглашението беше подписано до 2020 година. В Premier League той взе участие само в 15 мачове и вкара само 1 гол. 

Двама футболисти на 22 януари се сбогуваха с колегите от отбора, ръководство и фенове. Трансферът дава на Alexis Sánchez възможност да играе в Champions League, докато Henrikh Mkhitaryan задоволен е и с Europa League.

Контрактът на Sánchez у Red Devils е валиден до 2022 година. Новакът си взе номера 7, под който в Manchester United преди играеха Cristiano Ronaldo, David Beckham и Eric Cantona. Alexis Sánchez сега е най-скъпоплатен футболист в Premier League.

За Arsenal Sánchez играеше от 2014 година и беше един от водещи играчи заедно с Mesut Özil, Theo Wallcott и Olivier Giroud. Нападателят взе участие в 122 мача на Premier League за Gunners и вкара 60 гола. В текущ сезон той игра в 19 мача на лига и вкара 7 пъти. С актуална статистика на Premier League можете да се запознаете тук.

 

Gunners се опитват с помоща на трансфери да намерят изход от кризисна ситуация. Henrikh Mkhitaryan трябва да играе важна роля. Арменецът е готов да направи всичко възможно за новият си отбор. Освен това стана известно за възможен трансфер на Pierre-Emerick Aubameyang от Borussia Dortmund.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар