Треньорът на Везенков: В Европа нямаме достатъчно местни играчи на най-високо ниво – Баскетбол – Легионери

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Старши треньорът на баскетболния Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, Йоргос Барцокас обърна внимание на важността на местните играчи и предизвикателствата, свързани с липсата на достатъчно нови млади таланти в европейския баскетбол и по-специално в Гърция.

В навечерието на финала в Евролигата в литовския град Каунас в неделя, Барцокас подчерта предимството да имаш местни баскетболисти, които разбират културата на клуба и на феновете, защото това им позволява да представят отбора по-добре, както и такива, които дълго време играят заедно.“Ако имаш няколко вътрешни ирачи, те общо казано разбират културата на клуба. Те могат да представят този клуб малко по-добре от всички останали. От друга страна има липса на продукция на нови местни състезатели, поне по мое мнение. Това със сигурност важи за гръцкия баскетбол. Работил съм в Испания и Русия, и мисля, че това е голам проблем в цяла Европа в момента. Децата се интересуват повече от това да са пред лаптопа по цял ден, вместо да излязат и да играят баскетбол например. Само големите таланти се концентрират върху баскетбола и тогава отиват в НБА”, заяви гръцкият специалист на пресконференция преди сблъсъка за титлата срещу Реал Мадрид.


“В европейския баскетбол страдаме заради това, че няма достатъчно местни играчи на най-високо ниво. В крайна сметка, дори повече от това да имаш доста местни баскетболисти означава, когато имаш състезатели, които дълго време играят за клуба. Трябва да изградиш една основа от играчи – шест, седем или осем, които да играят заедно дълго време. Тогава те се познават отлично и знаят как да играят заедно. И след това можеш да добавяш някои парченца, когато е необходимо”, коментира още Барцокас.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар