Трима български граждани са били задържани на границата с РС Македония – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трима български граждани са били задържани на границата с РС Македония

ФБ/Фондация Македония

Трима български граждани са били задържани за нарушаване на обществения ред и спокойствие на ГКПП Деве баир, Република Северна Македония, съобщи министерството на вътрешените работи на страната, цитирано от МИА, предаде БТА.
 
“Около 12:45 часа на ГКПП Деве баир е извършено нарушение на обществения ред и спокойствие от Г.З. (35 г.), А.Х., (50 г.) и Р.Х.(54 г.), български граждани, които първо се държаха вербално нагло и неуместно, използвайки най-унизителни думи, а след това се опитаха да нападнат физически полицейски служители, извършващи служебни действия, при което бяха задържани и се работи за пълно изясняване на случая”, информира говорителят на окръжната дирекция на МВР в Куманово Ивана Младеновска.По-рано досегашният депутат от “Възраждане” Ангел Георгиев обяви, че е бил бит от македонски полицаи на граничния пункт Гьоешево, където се изви дълга опашка от чакащи автомобили. Той твърди, че е станал жертва на агресия, защото се опитвал да разбере защо е арестуван друг наш сънародник. Георгиев показа и видео от случилото се.


На граничния пункт Деве баир, между Република България и Северна Македония, от тази сутрин е засилен полицейският контрол заради обявените организирани групи от български граждани за посещение на гроба на революционера Гоце Делчев по повод отбелязването на 151-та годишнина от неговото рождение, напомня агенцията.
 
Малко по-рано министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи, че е отстранена повреда в системата, поради която движението на моторни превозни средства през граничните пунктове беше прекъснато за няколко часа и това породи опашки от чакащи и напрежение на граничния пункт Гюешево-Деве баир.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар