Разпитваха на софийското летище трима монаси, близки на Далай Лама

Трима монаси, близки на Далай Лама, влязоха в България след разпит

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските гранични власти на летище София са задържали и предали на имигрантската служба трима висши монаси от манастира Дарамшала – свещения град в Тибет, предаде репортер на “Флагман”. В петъчния следобед те са разпитвани с интервюта. Според изданието са им отправяли въпроси защо притежават документи за самоличност от различни държави, каква е целта на посещението им у нас, какво работят, къде са родени и т.н. 

Монаси на Далай Лама пристигат в Бургас

Източници на Dir.bg от столичното летище потвърдиха към 20 ч., че будистите са били разпитани, след което са пуснати да влязат в страната. Те отрекоха информацията, че хората на Далай Лама са били задържани – с тях е било проведено само стандартна беседа, която се прави на някои пристигащи по преценка на граничните власти на държавата ни, тъй като сме външна граница на ЕС и Шенген. 

Става въпрос за посветени висши духовници от най-близкия кръг на Далай Лама, извървели своя път в езотеризма до предпоследното стъпало, доближавайки се до последния най-висок сан на посветеност. Визитата им у нас е организирана от българското посолство в Индия и се реализира от фондация “Калпатару”, подкрепяна е от Община Бургас и външното ни министерство.

Утре от 10:30 часа в Културен център “Морско казино” будистките гости на града трябва да благословят стотици свои последователи, които ги очакват за тридневна среща от 6-ти до 8-ми юли. Бургазлии и гостите на града тръпнат от месеци в очакване да се докоснат до древното учение на Тибетската пясъчна мандала – енергийната рисунка, до спецификата на медитацията, молитвата, хармоничните отношения.

Трима монаси, близки до Далай Лама и танцьори от Тибет и Хималаите представят в Бургас уникален микс от култура, религия и мистика. Множеството от хора, отдадени на източните духовни учения, вече се подготвят за първата утрешна среща, за която са предвидени автентични танци на тибетските монаси. Предвиден е традиционен астрологически сеанс със зарове “Мо”.

По думите на източника на “Флагман” проблемът при влизането им у нас бил в представените от тримата по два паспорта – единият индийски, другият тибетски. 

Самият кмет на община Бургас Димитър Николов трябва да приеме отшелниците в понеделник в кабинета си. Всъщност монасите пристигат по покана именно на Николов.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар