Трима от задържаните за трафик на хора остават в ареста

Бежанци, България, Криминално, МВР, Право
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наказателен кодексСпециализираният наказателен съд остави в ареста трима от задържаните полицаи за трафик на хора. Четвъртият от групата е с мярка домашен арест.

Защитата на полицаите настоя за по-лека мярка, поради липсата на достатъчно доказателства за вината им, но прокуратурата се позова на установените на място факти и на откритите по време на акцията по задържането сим-карти, телефони и банкноти.  Наблюдаващият прокурор Детелина Йотова съобщи, че има данни и за други полицейски служители, на които ще бъдат повдигнати обвинения и даде повече информация за престъпната схема:

Като се дават указания, кога да преминат автомобилите, по кой маршрут да преминат и към колко часа да преминат, в зависимост от това, кой ще бъде на смяна.

На твърдението на защитата, че обвинението дава покровителство на свидетел, който също трябва да бъде обвинен, прокурор Йотова отговори:  

Свидетелят е разказал, че е превозвал мигранти и това е поводът да бъде запознат, но той ги е превозвал преди 29 септември 2015 г., когато това нещо не беше престъпление. Член 281 е изнеменен от 29.09. 2015 г., когато се инкриминира превозването на лица през територията на страната. 

Задържаните в петък полицаи бяха обвинени в покровителство над трафиканти срещу подкуп и в лично участие в превоза на нелегални емигранти. Защитата на задържаните ще обжалва наложените мерки.

Източник: БНР

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар