Триото: Ако цената да свалим ГЕРБ е да влезем в политиката – вероятно ще я платим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян, известни като Отровното трио, което е един от организаторите на протестите срещу правителството и главния прокуорор, казаха в интервю за Свободна Европа, че са готови да участват в следващите парламентарни избори, ако това е цената за смяната на сегашното управление.

Те обясниха, че ако цената „да свалят ГЕРБ, да съборят тая кочина“ е да влязат в „калното блато на политиката“, то те вероятно ще я платят.

Формулата на тримата за алтернатива на упревлението е „всички заедно срещу ГЕРБ, без БСП и ДПС, защото те са съучастници“.

Тримата обясниха, че не виждат алтернатива на ГЕРБ в лицето на БСП или ДПС. Те не включиха в тази група бившата депутатка от БСП и омбудсман Мая Манолова, която по думите им има право да се промени. На местните избори през 2019 г. в София Манолова се яви срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Тогава Минеков, Хаджигенов и Бабикян я подкрепиха. „Разполагаме с интрумент в лицето на Манолова, която е крива щанга“, припомни Хаджигенов свои думи от 2019 г.

Арман Бабикян членува от години в Единна народна партия, основана през 2008 г. от бившата депутатка Мария Капон. Той спомена тази партия като една от възможностите за политическо участие на Отровното трио. Николай Хаджигенов каза, че отговори в тази посока ще бъдат давани, „когато му дойде времето“.

Според Минеков алтернатива на ГЕРБ може да се появи при обединение на политическите формации извън ГЕРБ, БСП и ДПС. „Естествено, техният имидж ще пострада, ще трябва да се преглътнат обиди, ще трябва да се преглътне жестоко обществено мнение, но трябва да се случи“, каза той.

Хаджигенов каза още, че „Делян Пеевски е най-едрото зло у нас. Бойко Борисов е просто негов инструмент, неговата крива щанга“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар