Триото излиза на трето “въстание” навръх празника на Независимостта 2 Триото излиза на трето “въстание” навръх празника на Независимостта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преговори с Борисов няма да има, от него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори, обявиха от т. нар Oтровно трио. Според тях това е легитимният начин на развръзка на кризата в България, и тогава ще има не преговори, а разговори с българския народ, защото той е суверенът и той преценява.

Следващото “Велико народно въстание” ще бъде на 22 септември на площад “Независимост” от 17:00 ч., съобщиха още от Tриото. На същата дата България чества 112 години от провъзгласяването на Независмостта.

По думите им тогава българите ще заявят ясно и високо, че искат своята независимост от мафията, корупцията и подземния свят, “които са с ръцете на Борисов”.

Ние няма да отстъпим назад и няма да променим нищо, независимо от газа, побоите и всичко, което се лее в посока на гражданите и пореста, заявиха още от триото.

За нас Борисов е не просто зло, а минало, обявиха още те.

До ден днешен остават тайна данните за ранените граждани, броят хоспитализирани и арестувани по време на протестите, подчертаха те. До ден днешен не е ясно и отношението на Борисов към главния прокурор, и защо той е единственият прокурор пребиваващ в покоите на резиденция “Бояна”.

 

Николай Хаджигенов (вляво) и Велислав Минеков

Николай Хаджигенов (вляво) и Велислав Минеков

Снимка: БТА

Досегашните издания на т.нар. въстание бяха проведени на 2 и 10 септември. Първата проява беше по-масова, започна с агресивни действия на част от протестиращите, продължи с провокации от отделни групи и завърши с полицейска операция за разчитстване на района около Триъгълника на властта. В резултат множество протестиращи подадоха жабли за нерегламентирано насилие от страна на служителите на МВР, но оттам отвърнаха, че са се справили на високо професионално ниво.

Второто от серията улични въстания в четвъртък. Спрямо предишното събитие, присъствието през деня бепе символично, а повечето демонстранти се включиха вечерта. Недоволството премина без тежки инциденти.

Между двете събития в столичен хотел се проведе събрание на голяма част от лидерите на протеста, организирано от Отровното трио. След него лъснаха противоречията между различните групи, а от “Боец” и “Демократична България” се разграничиха категорично от разпространената обща декларация след срещата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.