Тристранката гледа Плана за възстановяване – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе онлайн заседание, на което социалните партньори ще обсъдят проекта на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, предаде БНР. Срокът за обществено обсъждане на документа изтича на 29-и ноември. 

В плана за обособени четири стълба с пропорционален ресурс за изпълнението на всеки от тях – това са “Иновативна”, “Зелена”, “Свързана” и “Справедлива” България. 

Целта на Националния план е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от пандемията чрез набор от мерки и реформи. Същевременно планът полага основите за “зелена” и цифрова трансформация на икономиката в контекста на целите на “зелената сделка”. 

В становище по проекта от Асоциацията на индустриалния капитал в България определиха инвестиционния ресурс, предвиден в Плана, като безпрецедентна възможност за подобряване на социално-икономическата среда в страната. От работодателската организация смятат че демографската криза е най-сериозното предизвикателство, пред което България е  изправена. В становището се подчертава още, че планът трябва да се доработи.  

В края на септември президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че до Коледа страната ни трябва да формулира най-важните приоритети и визия как ще се използва заделеното финансиране.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар