Трите ваксини, които слагат у нас спират коронавируса за около година напред – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Интересът към ваксинирането се усили, когато се разбра, че всеки може да се ваксинира. Това решение е много правилно – ще стимулира хората да се чувстват свободни, когато и където пожелаят, да се имунизират. Броят ще се увеличи за много кратко време”. Това каза в предаването “Денят започва” по БНТ председателят на Отделение по медицински науки към БАН акад. Богдан Петрунов.

Акад. Богдан Петрунов допълни, че не е изненадан от масовия наплив на хора и го определи като типична психологическа реакция.

Според акад. Богдан Петрунов могат да бъдат направени промени по отношение на организацията. “Особено с включването на общопрактикуващите лекари – те си познават пациентите. По този начин ще се избегне такова струпване”, каза акад. Богдан Петрунов.

Акад. Богдан Петрунов заяви, че изборът на ваксината не е толкова личен проблем.

“Той е проблем на лекаря и на специалиста, който трябва да прецени спрямо здравословно състояние на пациента. Трите ваксини у нас нямат някаква разлика в показанията за определена група болни хора със странични заболявания. Всяка една може да бъде използвана при всички категории болни, с хронични заболявания и здрави хора”, обясни акад. Богдан Петурнов, като уточни, че трите ваксини създават имунитет, който може да бъде от 8 до 12 месеца.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар