Трите лъжи на Мария Габриел, не е доктор на на политическите науки

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В предизборен клип на ГЕРБ за Европейските избори 2009 г. Мария Габриел заявява следното: “по образование съм доктор на политическите науки”.

През 2011 г. на официалната си страница като евродепутат, Неделчева също твърди че има докторат на тема “Перспективите на европейската интеграция и тяхното влияние върху системите на политическите партии в България, Румъния и Чехия”. Това е абсолютна лъжа, заяви в ефира на ”Евроком” разследващият  журналист Атанас Чобанов.

“Мария Неделчева обаче не е защитила доктората си и не е доктор на политическите науки. Това се вижда в сайта theses.fr, където задължително се качва информацията за всички защитени докторски дисертации във Франция.

Сайтът се поддържа от специализирана френска държавна агенция, чийто принципал е Министерството на висшето образование и научните изследвания. Впрочем, в текущата официална биография на Габриел като еврокомисар не се споменава за никакъв докторат. Вероятно това е свързано с изискването да се представи копие от дипломата, която лицето претендира, че има.” , разказа Чобанов.

Журналистът обвини Мария Габриел във втора лъжа а тя е, че не е декларирала пред Европейския парламент общинско жилище, което ползва в София с преференциален наем от 400 лв./месечно в продължение на няколко години.

“Тя беше изпрана за този “пропуск” от КПКОНПИ с находката, че по това време евродепутатите не са били считани за “длъжностни лица”, допълни той.

По думите на Чобанов третата лъжа е твърдението от евродепутатката, че след 2013 г. не е ползвала жилището. След разследване на Биволъ, се разбира, че Мария Габриел е продължила да плаща партидата за ток на същия апартамент от 128 кв.м, на Никола Вапцаров 25  до 2017 г.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар