Трите Цеки и майката на Пеевски влязоха в „онзи“ списък по „Магнитски“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Стефан Найденов-старши и синовете му Боян и Цветомир, новите-стари хазартни босове, любимци на Делян Пеевски, Бойко Борисов и Иван Гешев се появиха в „онзи“ списък на български юридически лица и фирми по закона „Магнитски“.

Министерство на финансите обави и списъка на свързаните юридически лица съгласно Решение на МС №441/04.06.2021 г. за лицата, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC.

Там се подвизава и Ирена Ангелова Кръстева, майката на Пеевски с някои от фирмите, които ръководи и които станаха емблема на модела #Кой, нанесъл неизмерими щети на българската държава и граждани.

 

Преди дни Българският футболен съюз и онлайн букмейкърът efbet подписаха спонсорски договор за 4 години. Това става веднага след завръщането на Борислав Михайлов начело на централата. Пълен абсурд и нахалство, според юристи, запознати с действието и последиците от прилагането на санкциите по закона „Магнитски.

Недоумение буди обаче отсъствието на знакови фигури от най-верния антураж на олигарха от ДПС Делян Пеевски – адв. Александър Ангелов, Иван Мирински, който управлява „Водстрой“ и бившият шеф на „Булгартабак“ Венцислав Чолаков. За тях има цели папки с доказателства, документи и свидетелски показания за топлата им връзка.

В списъците лъсват всички дубайски и люксембургски фирми на Пеевски, а въпросните лица, които участват в тях и ги контролират от негово име ги няма. Това е на-малкото странно, освен ако американците нямат нещо друго наум – да ги включат в продължението на списъка от 6-те лица с наложени санкциши… Защо Министерство на финансите обаче пропуска тези емблематични лица, е въпрос без отговор. Засега.

 

Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар