бойко цигани

Триумфът на ГЕРБ: 20 000 първокласници (33%) не говорят български

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма учителски протест, това са няколко души, които не са ходили по домовете, много жалко, че опозицията ги подкрепя.
Това каза на образованието Красимир Вълчев по повод протеста на учители днес срещу изискването да посещават домовете на учениците., предаде NOVA.

Според него невъзможно е децата да се върнат в училище с обикновени мерки, трябва да се действа сериозно, за да няма поколения изгубени деца, каза той и уточни, че според него акцията е провокативна.

“Най-жалко е, ако имаме неграмотни деца, изключени от пазара на труда”, каза Вълчев. “Учителите го правят, има 200 000 обхода по домовете от учители, постановлението е по-скоро другите институции да оказват съдействие.

От 60 000 първокласници т.г. 20 000 не знаят български, каза министърът. За първи път нивото на образование на родителите е толкова ниско, каза Вълчев. Той обаче не уточни кой е виновен за това, след като в последните години, именно ГЕРБ управлява, и громи всички области на живота…
Ако едно дете не знае български, малко вероятно е то да е компетентно и по другите предмети”, каза Вълчев. “Всички, които желаят, ще минат на електронни дневници, финансирали сме ги, каза още министърът. Следващите години няма да има промени в системата от гледна точка на цялостното преустройство”, съобщи Велчев.
“Той призна, че нашите програми са по-амбициозни в сравнение с други страни.

В същото време обаче много е важно учителят да мотивира ученика, дори и да пропусне една тема. Всеки един от нас е учил повече извън училище”, каза Вълчев.
Т.г. средната брутна заплата на учителите е 1300 лв., чистата – около 1000 лв., припомни Вълчев с уточнението, че за младите учители тя е по-ниска.
Източник: Нова Варна, с редакции

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар