Слави Трифонов: Това е държавен преврат. Оставка! Съд! И затвор!

Трифонов към Денков и ПП: Вие сте будители, ние сме селяндури

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на “Има такъв народ” Станислав Трифонов публикува във фейсбук отворено писмо до министър-председателя Николай Денков. Повод за него е интервю на премиера, в което той казва фразата: “Бъдещето на България зависи от това кой избор ще направим – дали ще следваме примера на нашите будители, или примера на Бай Ганьо и Андрешко”.

“С мъка и с ръка на сърцето си признавам – вие сте будители, а ние сме селяндури. Добре, че сте вие да ни водите. Вие и другите будители от “Продължаваме промяната”, защото ако не сте вие, вие и другите светли умове от “Продължаваме промяната”, ние ще си седим в блатото до съдия-изпълнителя”, коментира по този повод Трифонов.

Ето какво гласи:

“Г-н министър-председател, снощи гледах Ваше интервю по телевизията. В него, покрай многото мъдрости, които споделихте с водещата и с българския народ, казахте и следното, цитирам Ви дословно: “Бъдещето на България зависи от това кой избор ще направим – дали ще следваме примера на нашите будители, или примера на Бай Ганьо и Андрешко”. Край на цитата. Разбирам Ви прекрасно, г-н министър-председател. Значи, който гласува в неделя за “Продължаваме промяната”, гласува за народните будители, а който гласува за някой друг, гласува за Бай Ганьо и Андрешко.

С мъка и с ръка на сърцето си признавам – вие сте будители, а ние сме селяндури. Добре, че сте вие да ни водите. Вие и другите будители от “Продължаваме промяната”, защото ако не сте вие, вие и другите светли умове от “Продължаваме промяната”, ние ще си седим в блатото до съдия-изпълнителя. С тази метафора показвам, че съм чел Андрешко. Все пак не съм толкова тъп. Чел съм и Бай Ганьо и прекрасно разбирам какво искате да кажете с това, което казахте по телевизията.

Вие сте нещо като Иречек, а ние седим в купето на влака и искаме да ядем круши. Вие, г-н министър-председател, Вие и останалите велики интелектуалци от “Продължаваме промяната” компенсирате нашата селяния. Вие и Вашият труд за сапуна, това гениално творение, с което сте станали академик, Вие ни показвате какви щяхме да бъдем, ако не бяхме толкова прости. Знам, че никога няма да достигна Вашето съвършенство, знам, че никога няма да бъда толкова умен и красив като вас и другите невероятни таланти от “Продължаваме промяната” и това ме натъжава. Радвам се, че Вие съществувате.

Вие и другите перфектни личности от “Продължаваме промяната”. Благодаря Ви, че Ви има. Вървя с наведена глава, в посоката, в която вие ни водите. Вие и другите мъдри политици от “Продължаваме промяната”. Обичам ви!”


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар