Трифонов продължава с цирка – обяви се за конструктивна опозиция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Има такъв народ“ ще бъде опозиция, написа Слави Трифонов в поредния си пост във Фейсбук. В публикацията си той основно се оправдава защо ИТН са се отказали от предложения кабинет и отново атакува „партиите на протеста“. Твърди, че те лъжата, а „на лъжата краката са къси“.

Тезата на Трифонов е, че „Демократична България“ и „Изправи сеБГ. Ние идваме“ заподозряли „дългата ръка на ДПС“ в действията на ИТН. И се отказали от подкрепа на проектокабинета. Сега обаче настоявали ИТН да се включи в преговорите за правителство на третия мандат и сякаш забравили за „дългата ръка“.

„Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното „усещане за дългата ръка на ДПС“ изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика „дългите ръце“ и „късите крака“ се появяват и изчезват според „усещанията“ на политиците. Като казвам „къси крака“, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси“.

„Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на „Има такъв народ“, което означава, че „Има такъв народ“ със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи“, разсъждава лидерът на ИТН и завършва с думите: „И сега, уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция…докато суверенът не реши нещо друго!“, завършва Трифонов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар