Трифонов: Утре изобщо няма да предлагаме за гласуване в НС проектокабинет (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ние направихме всичко възможно протестните партии да подкрепят нашето правителство. Утре няма да предлагаме проектокабинет за гласуване в парламента. Това заяви лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов, след като партиите от протеста “Демократична България и “Изправи се БГ! Ние идваме!” бяха категорични, че няма да подкрепят проектокабинета на ИТН. 

“Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!” се отказаха да подкрепят правителство на “Има такъв народ”. Заявиха го ясно и в публичното пространство. Това означава следното: протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ е останало в миналото, а в настоящето има политически и всякакви амбиции, лицемерие, лъжи и игри – абсолютно неприемливи за мен и моите колеги. Затова утре ще се случи следното: изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото бяхме заявили, че без подкрепата на партиите на протеста няма да предлагаме кабинет”, обясни Трифонов.

“Това категорично означава, че скоро България ще гласува на нови избори, защото ИТН няма да подкрепи “нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито “Изправи се БГ! Ние идваме!”, подчерта Трифонов.

По думите му има вероятност “при следващите две възможности ДБ и “Изправи се БГ! Ние идваме!” да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП, ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна”.

Той посочи и че ИТН ще подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат.

“Той най-много изпълва представата ни за президент. Надяваме се с нашата подкрепа той да спечели още на първи тур”, каза лидерът на ИТН.

И благодари на всички, които не са се уплашили да застанат с имената си в първия и втория проект за правителство на “Има такъв народ”.

“Уважаеми колеги, най-искрено ви благодаря! Благодаря на ПГ на ИТН и на всички наши съмишленици, приятели и участници в това, което правим. Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим! Заедно!”, каза на финала на изявлението си Слави Трифонов.

Първо “Изправи се БГ! Ние идваме!” подчертаха, че не просто ще откажат подкрепа на първата политическа сила, но и ще гласуват “против” в парламента.

Ден по-късно от “Демократична България” също заявиха, че няма да подкрепят правителството на “Има такъв народ”. Един от аргументите на ДБ е, че “промяна с ДПС през задния ход, не може да се направи, че може да се прави само от хора, на които може да се има доверие”.

От БСП пък поставиха ултиматум на ИТН – за да подкрепят проектокабинета, трябва ИТН да оттегли кандидатурата на Петър Илиев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар