Три държави достигнаха 50% ваксинация срещу Covid-19

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Делът на населението, ваксинирано срещу коронавируса, надхвърля 50 на сто вече в три страни – Израел, Сейшелските острови и Обединените арабски емирства. Това показват обобщени изчисления на ТАСС въз основа на официални данни и медийни публикации, предаде руската агенция.

Най-голям е делът на ваксинираните в Израел – 71,79 на сто. На Сейшелските острови и в ОАЕ са поставени ваксини на малко над половината жители – 53,62 и 52,49 процента съответно.

Сред страните с най-голям дял ваксинирани е и Великобритания – като се вземат предвид отвъдморските територии и Нормандските острови, там са преминали процедурата 23,61 на сто от всички поданици. В САЩ вече са получили ваксини към 16,44 на сто от жителите, в Бахрейн – 15,44 процента, в Сърбия – 11,51, в Малта – 10,38 и в Чили – 10,13 процента.

На първо място по брой на поставени ваксини са САЩ с 53,8 милиона. Следват Китай и Великобритания, където ваксинираните са доста над 10 милиона.

Ваксинираните в цял свят са най-малко 173,4 милиона души – 2,22 процента от населението на Земята, сочат изчисленията на ТАСС.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар