Трудно мога да си представя по-безличен човек от Пламен Николов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сламен Николов

С тази мисъл се събудих.

Даваме ли си сметка, че реално нас иска да ни управлява някакъв ФБ профил? Слави има десетки профили във ФБ. Доверяваме се на сценаристите му, че това е неговият профил… Тия сценаристи, които вече говорят в хор с ДПС. Тия сценаристи, дето плюят по служебни министри, защото спряха кражби за милиарди. Тия сценаристи, които от години крадат смешки от интернет. На тия вярваме за това кой е Слави, къде е, как е, какво мисли, играл ли е баскечтче снощи.

Вчера гледах Панорама. Трудно мога да си представя по-безличен човек от Пламен Николов. Не каза какво ще прави, с кого ще го прави, как ще го прави. Само ала-бала, нищо убедително и голямо самодоволство, че е номиниран. Нищо за Гешев, нищо за съдебна реформа (освен изтръгнатото с триста зора от Бойко Василев „дълбока реформа“), нищо за далаверите на Мафията ДС – ДПС и ГЕРБ, нищо за модернизацията и дигитализацията на страната. Даже почти изцяло се разграничи от изчегъртването. Абе едно голямо нищо, казвам ви.

В най-дългата и единствено конкретна част от интервюто държеше много ясно да уточни, че ако не станат нещата с премиерстването, спокоен е, защото се е разбрал с шефовете му във фирмата за бански и очила – няма да го уволняват. И този човек се нарече „предприемач“. Ама може ли такова мишленце да ни пробутват?

На този фон след това говори Асен Василев – компетентен, смел и решителен, всяка негова дума беше срещу Мафията и за това как да се подобри положението на хората и честния бизнес. Както е и с всяко негово действие като министър. Човек, който доказа на дело как се работи за България и българите срещу хватката на ДС.

Сравнението между двамата и мисълта, че може би силният Асен Василев си отива, а слабият Пламен Николов идва е доста неприятна. Виждаш в лицето на единия, че България може много повече, а в лицето на другия – че Мафията не иска да ѝ даде.

Но това трябва да е за нас мотивация, а не повод за униние. Виждам, че много хора сега свалят градуса и са готови да дадат шанс на този кандидат премиер. Това е огромна грешка. Пламен Николов е поредната кукла на конци, която ще позволи на Мафията да ни държи в блатото и да краде бъдещето ни. Необходима ни е мощна обществена реакция срещу тази кандидатура и срещу цялата ДС схема Слави Трифонов и Има такъв народ. Не можем да си позволим нов Симеон II, нов Станишев, нов Орешарски, нов ББ.

Ще държа сметка на всеки, който си трайка и чака да види дали ще падне тавана на лятното кино. Самоковския влак няма да дойде!

Не е време за спане. „Слънцето изгрява вече, ще се става.“ Да не го забравим сега, когато е най-важно. Всъщност, да не се лъжем – всеки ден е най-важно. Демокрацията е всекидневна битка, която си върви даже и през горещите уикенди.

Методи Байкушев, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар