„Труд“ – който отдавна е вестникарски „Труп“ се издържа се от непочтено финансиране

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Искам да попитам всички яростници защитници на „свободата на словото“, абсурдно асоциирана с вестник „Труд“, къде бяха вашите протести, когато този вестник бълваше пасквили и фалшиви новини, опозоряваше политически опоненти на ГЕРБ и ДПС, вулгаризираше езика, принизявайки го до най-пошлата таблоидна преса и пряко допринесе за срамната ни позиция по отношение именно свободата на българските медии. Помните ли как Петьо Блъсков създаде няколко deep fake заглавия още през 90-те?

А помните ли драскулките му срещу същия този вестник „Труд“, докато оглавяваше „24 часа“? А забелязвали ли сте какъв стандарт на живот имат той и семейството му, каква кола кара, чии интереси защитава? Къде бяха протестите тогава? Гледах го днес, охранен и мазен, но не само от потта по кожата му, а и от нищетата под нея, как се репчи, че не плащал сметки за стотици хиляди лева, „‘щото никой не му ги поискал“.

След 20 години в медиите не съм посегнал на една стотинка, не съм прокарал една идея, в която не вярвам, не съм злоупотребил с възможността да говоря на милиони хора. Защото, за разлика от хора като Блъсков и медии като „Труд“ – който отдавна е вестникарски „Труп“, издържащ се от непочтено финансиране, се смятам за принципен и талантлив. И не е нужно да крада, мамя, манипулирам, за да живея достойно. Е, не със стандарта на онези, които под прикритието на работа или консултация във вестник, в телевизия, в община, в парламент, издигат себе си, ощетявайки всички други. Ама не го и искам.
И да, плащам си тока.

Nikolay Yordanov

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар