Трус в „Демократична България“ Методи Лалов обвини в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Направих го, за да има публичен разговор, а такъв в организацията липсва. Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева очевидно работят денонощно за партията, но очевидно тръгват по път, който води към авторитаризъм. Това заяви столичният общински съветник от „Демократична България“ (ДБ) Методи Лалов, който се оттегли като лидер на групата на ДБ в Столичния общински съвет (СОС). Той поиска оставките на Христо Иванов, на Ивайло Мирчев и на Антоанета Цонева.

Според Лалов, Христо Иванов „оставя хора да развращават идеята за „Да, България“. Той даде пример – Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева редят листите, без да слушат местните структури и ги вадят в последния момент.

Защо сега с тези обвинения – Лалов твърди, че все няма подходящ момент. Той обвини Мирчев, че вместо да отговори по същество, правел внушения за Пеевски по негов адрес. Няма вариант „Пеевски“, „Прокопиев“ по мой адрес, добави той след думи на Мирчев, че „г-н Пеевски е съдействал за кариерното развитие на много български магистрати“. Припомняме, че Лалов беше председател на Софийския районен съд (СРС) и сега припомни как по онова време, преди Лалов да застане начело на СРС, Пеевски се е намесил на една среща, за което самият Лалов разказа. По думите му, изречени по време на конференцията „Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта“, организирана от Инициатива „Правосъдие за всеки“ и гражданско движение БОЕЦ, изборът му за титулярен председател на СРС е станал възможен едва след среща с тогавашния председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, организирана от известната с „Яневагейт“ съдия Владимира Янева, бивш председател на Софийския градски съд. На този разговор обаче се е появил и самият Пеевски, с когото Колев споделил кой е Лалов и какъв е поводът за срещата им. А Пеевски казал, докато Колев му обяснявал за концепцията на Лалов за управление на СРС: „Да се отметне тоя човек, както се отметна Пенгезов, който аз водих при Ахмед Доган“

Лалов обаче отвърна задочно на Мирчев, че например председателя на комисията „Росенец“ Калоян Янков не е кандидат за депутат. 10 знакови млади фигури си тръгнаха, защо – постави той въпроса и заяви, че пример как не се прави е листата в Русе. До снощи листите не бяха ясни, твърди Лалов.

„Няколко човека се опитват да казват на масата хора как да мислят“, настоя Лалов пред bTV по адрес на Мирчев и Цонева. „Хората имат нужда от демократично представителство, но ще получат авторитарно“, продължи той и посочи, че Христо Иванов е с голям потенциал и възможности, но трябва да понесе отговорност, че оставя Мирчев и Цонева „да дерибействат“.

„Няма аргумент или спор, в който Ивайло Мирчев да не каже колко пари е дал за партията и колко труд е положил. Нима други не го правят“, продължи Лалов с тежките въпроси. 60 дни чакам информация как се харчат парите от Националния съвет, добави той.

Вече вървят слухове, че има задкулисна битка в „Демократична България“. Лалов е едно от лицата, но се говори и за ДСБ – Радан Кънев да се върне на мястото на Атанас Атанасов. Голямата цел е обединение след изборите с Кирил Петков и „Продължи промяната“. Но част от идеята това да се случи е при по-слаб резултат на ДБ, да може да стане вътрешната лидерска промяна.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар