Тръгна делото срещу Евстатиев, очаква се присъда

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Пловдивския районен съд отново започна делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев за изнасилване на ученичка. То бе отложено преди месец поради заболяване на съдията. В съдебната зала се появи и пострадалото от Евстатиев момиче. Очаква се делото да приключи още днес с присъда от 10 години затвор по две обвинения срещу Евстатиев, съобщи бТВ.

Делото е закрито за външни лица. Адвокатът на момичето Иван Грошев е категоричен, че събраните до момента доказателства за вината на бившия кмет на Стрелча, са безспорни и са потвърдени в хода на съдебното следствие.

Пострадалата все още не може да се възстанови от травмата: “Тя има спомен за станалото. Все още не ходи на училище сама, а с нейна приятелка. Тези неща ще минат с години. Но се надявам, че те ще минат, а няма да се задълбочат”, отбеляза защитникът на пострадалата непълнолетна ученичка.

Защитата на Евстатиев обаче е категорична, че половият акт е бил доброволен. Ключов свидетел по делото – бившият шофьор на Евстатиев, бил заплашван и затова не се явил да даде показания, в които можел да разкаже подробно за срещите между ученичката и бившия кмет, твърдят адвокатите на обвиняемия.

“Но той трябваше да разкаже истината. Отказа категорично да дава свидетелски показания. И извън протокола пред мен и дознателя заяви, че няколко дни преди това са му срязани гумите, което означава сплашване”, отсече адвокатката на Евстатиев Ташкена Колчева.

Срещу Евстатиев е повдигнато обвинение за изнасилване и привеждане на непълнолетно лице в алкохолно опианение. Прокурорът по делото Атанас Илиев посочи, че бившият кмет може да влезе за до 10 години в затвора, ако бъде признат за виновен.

Има голяма вероятност до края на деня да има присъда.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар