Тръмп: Байдън представлява заплаха за американската демокрация

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Байдън представлява заплаха за американската демокрация и администрацията му е пълна с “престъпници”. Това каза Доналд Тръмп по време на реч пред свои поддръжници в Сидър Рапидс, Айова, предава CNN, цитиран от „Фокус“.

“Тази кампания е праведен кръстоносен поход за освобождаване на нашата република от Байдън и престъпниците в администрацията му”, заяви Тръмп, срещу когото са повдигнати 91 обвинения в четири наказателни дела, пред тълпата, събрала се в гимнастическия салон на общинския колеж.

Речта идва седмици след като Байдън сравни някои от последните изказвания на Тръмп с езика, използван в нацистка Германия, а именно Тръмп нарече политическите си врагове “паразити” и заяви, че имигрантите без документи “тровят кръвта на страната”. През последните седмици Байдън и кампанията му изостриха атаките си срещу Тръмп, безспорния фаворит за президентската номинация на републиканците догодина.

Тръмп посочи речта на Байдън преди междинните избори през 2022 г., в която президентът предупреди, че Тръмп и най-близките му последователи се опитват да подкопаят американската демокрация и че усилията им могат да прераснат в насилие.

“Ако Джо Байдън иска да превърне тази надпревара във въпрос кой кандидат ще защитава нашата демокрация и ще защитава нашите свободи, и аз казвам на криворазбрания Джо – а той е криворазбран, най-корумпираният президент, който някога сме имали – ние ще спечелим тази битка”, коментира Тръмп, като добавя  “Джо Байдън не е защитник на американската демокрация. Джо Байдън е разрушителят на американската демокрация.”


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар