Тръмп е лъжец. Но вече е и убиец

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американският Капитолий за броени минути се превърна от символа на демокрацията в декор от филм на ужасите, след като поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в сградата, опитвайки да блокират процеса по изхвърлянето му от Белия дом.

В сградата на Конгреса бяха произведени изстрели, които отнеха живота на 35-годишна симпатизантка на републиканеца-президент, а по-късно полицията съобщи, че други трима души също са загубили живота си по време на размириците. Тези убийства трябва да тежат на съвестта на Тръмп.

В продължение на седмици Тръмп призоваваше своите поддръжници да бойкотират демократичния процес, чиято кулминация бе именно утвърждаването на гласовете от Изборната колегия, с което се официализира победата на демократа Джо Байдън на проведените през ноември избори за президент. Демагогът Тръмп призова своите симпатизанти да се съберат на протест пред Капитолия. И те го направиха.

Тръмп ги призоваваше да се бият, и те го направиха. Четирима от тях загубиха живота си, отстоявайки една лъжа, че изборите са били манипулирани. В продължение на седмици Тръмп се опитваше да осуети мирния трансфер на властта, твърдейки, разбира се без доказателства, че всъщност той е спечелил президентските избори. Разпространяваше лъжи и манипулации, които не само хвърлиха петно върху американската демокрация, но оцапаха с кръв столицата Вашингтон.

 

 

С призивите си за бунт Тръмп задълбочи разделението в американското общество, вместо като държавен глава да се опита да го елиминира. Тръмп, със своите ораторски умения, хвърли срещу пистолетите на полицаите цивилни граждани. Тръмп, макар и обикновен лъжец, умее да мобилизира своите симпатизанти с емоционалните си речи. За съжаление, пред очите на света, се случи най-мрачният сценарий, който приключи с мъртви хора. Но и ранена тежко демокрация. А убиецът е Тръмп.

Съединените щати трябва да си вземат урок, било то и по този мъчителен начин.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар