Тръмп за „Ню Йорк таймс”: Пародия на медия! – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува вестник “Ню Йорк таймс”, че публикува лъжливи новини за него и обвини медиите в неразбиране на реформите му в здравеопазването, предадоха световните медии.

“Ненадеждният “Ню Йорк Таймс” публикува лъжливи материали за мен. Те дори не се обаждат, за да проверят фактите от текстовете си. Пародия на медия!”, написа Тръмп в микроблога си в “Туитър”.

“Някои фалшиви медии обичат да казват, че не се занимавам със здравеопазването както трябва. Това не е вярно, аз съм добре запознат с положението и желая най-доброто на САЩ”, добавя президентът.

През май камарата на представителите гласува с мнозинство от само 1 глас замяна на законите Obamacare на президента Барак Обама с нови.

Новата програма, за която се борят Тръмп и председателят на долната камара Пол Райън, цели увеличаване на конкуренцията на пазара на здравните услуги и понижаване на цените, които в САЩ остават рекордно високи.

Според републиканците реформата на Обама, която задължаваше всички да си правят здрави осигуровки и обещаваше субсидии за социално слабите, не е постигнала целите си и само е ограничила достъпа до здравеопазване.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар