Тръмп не водел търговска война с Китай – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американският президент Доналд Тръмп смята, че въведените неотдавна от САЩ мита на стоки от Китай и последвалите ги ответни мерки от китайска страна не са търговска война. Той написа това в Туитър, предаде БГНЕС.

“Не се намираме в състояние на търговска война с Китай. Тази война преди много години беше загубена от глупавите или некомпетентни хора, представляващи САЩ”, написа Тръмп. Американският президент отбеляза, че в настоящия момент дефицитът на търговския баланс на САЩ с Китай е 500 милиарда долара. Според него, САЩ също така губят още 300 милиарда долара ежегодно заради “кражбата на американска интелектуална собственост от китайските компании”.

“Не можем да допуснем това да продължи”, подчерта стопанинът на Белия дом. Във вторник американската администрация публикува списък от 1300 стоки от Китай, на които ще бъде въведено допълнително 25% мито. В отговор Държавният съвет на КНР обяви за въвеждането на 25% мита върху американските автомобили, нефтохимическата и земеделската продукция – общо 106 стоки. Освен това, Китай подаде жалба в Световната търговска организация срещу САЩ заради въвеждането на митата върху китайските стоки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар