Трябва да се сложи край на тържеството на мутри и техния нагон към унищожение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пожарът на бившия профсъюзен дом, сега притежание на мутри, е символ на всичко, което трябва да отречем на 14 ноември с гласа си.

Новите стари мутри – политици и бизнесмени, и медиите, които стоят зад тях, нямат нищо ценно и свято, освен парите и властта.

На всички е ясно, че искат да освободят място за да издигнат поредната висока сграда с поредните хиляди квадратни метри разгърната застроена площ, които да продадат. Като Арабджиеви с Японския и Артекс с небостъргача до него – нищета и мизерия на духа. Когато пошлост, амбиция и пари произведат духовна грозота.

Проблемът е, че няма наказания за поддържане на паметници на културата в лошо състояние, че няма санкции, които с натрупване могат да изградят маса на задължения, която накрая да прехвърли в полза на държавата или общината подобни символни имоти.

Искаш да притежаваш паметник на културата и архитектурата – ще го поддържаш. Не можеш, продаваш на някой друг. Не искаш – санкции, докато не се принудиш да го продадеш или ако не го направиш санкциите, превърнали се в дълг се превръщат в собственост на община и държава.

Нито Фандъкова е направила и ще направи нещо, нито Борисов, нито Пеевски – нищо не направиха, освен да дадат да насърчат мутрите за подобни издевателства над съзнанието на хората. Тютюневите складове в Пловдив също беше жертва на подобно издевателство. Къщата с ягодите, списъкът е дълъг.
И нищо.

Трябва да се сложи край на тържеството на мутри и техния нагон към унищожение.

Илиан Василев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар