„Туитър“ спира рекламите за онези, които отричат климатичните промени

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Туитър“ съобщи, че въвежда забрана за публикуване на сайта си на съдържание от рекламодатели, които отричат научния консенсус за климатичните промени – политика, вече въведена от „Гугъл“, предаде Асошиейтед прес.

„Рекламите не бива да пречат на важните разговори за климатичната криза“, каза компанията в публикувано вчера свое изявление, обявяващо новата политика. Няма признаци, че промяната ще засегне съдържанието, публикувано от потребителите на социалната медия, която заедно с „Фейсбук“ беше взета под прицел от групи, опитващи се да разпространяват подвеждащи твърдения за промяната на климата, отбелязва АП.Обявяването на новата политика съвпадна с Деня на Земята и дойде часове преди ЕС да постигне съгласие по сделка, изискваща всички големи технологични компании да следят по-отблизо сайтовете си за реч на омразата, дезинформация и друго вредно съдържание.


„Туитър“ съобщи, че през идните месеци ще предостави на своите потребители повече информация как възнамерява да предостави „надежден и авторитетен контекст на разговорите за климата“, включително от Междуправителствената група по изменението на климата.

Докладите за причините и ефектите от промяната на климата на подкрепяната от ООН група са в основата на международните преговори за ограничаване на климатичните промени.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар