“Тулупи” и “мисирки” може , “инфантилно население” – не

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да наричаш българите „тулупи“, а журналистите „мисирки“ не е проблем, но когато използваш определения като „инфантилно“ по адрес на българското население трябва да подадеш незабавна оставка. Това е странната логика, която следват от ГЕРБ.

Вчера младежката структура на ГЕРБ поиска депутатът от БСП проф. Иво Христов да се оттегли заради репликата си, че българското население инфантилно. Лидерът на Младежи ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев определи това като унизителен рецидив, след като преди три години народният представител от левицата заяви, че „80% от българите са дебили“ и тогава също отказа да се оттегли.

Днес Георгиев посочи в ефира на bTV, че винаги когато в ГЕРБ се е появявала каквато и да е сянка на съмнение или представител на партията си е позволявал неподходящи квалификации, е следвала оставка и то като личен акт.

Според Младежи ГЕРБ обаче явно няма проблем премиерът да използва епитети като „тулупи“, защото неговата оставка не стои на дневен ред (поне не поради тази причина).

Обяснението на Георгиев е много простичко – при Борисов става дума за „безадресно говорене“ и е било последвано от извинение, а в случая с проф. Иво Христов е целенасочено и е част от теза за всички български граждани. Разбрахте ли сега съществената разлика?

Самият Христов обаче няма намерение да напусна парламента и след това изказване и отговори на исканията така: „Не съм избран от младежкото ГЕРБ, а след демократични избори. Препоръчвам на колегите да прочетат Конституцията, пред кого и при какви обстоятелства депутат подава оставка. Дължа отговорност пред избирателите ми, не пред младежкото ГЕРБ“, коментира проф. Христов пред bTV.

До момента от БСП не са коментирали казуса.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар