Дете

Турбо ГЕРБ: Децата остават без плодове и мляко заради агроминистъра и шефа на ДФЗемеделие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Алармата на 19 минути миналата седмица остана нечута и се наложи целият бранш, не само млекарите, да се изправи срещу хаоса по европейската програма Училищен плод в българските училища.

Причината е нагла корупция от залъка на българските деца – висшите администратори искат подкуп от 1 лв. на дете – общо 400 000 лв., и подменят доставчиците незаконно.

Сменят българските производители с търговци. И така пречат и на развитието на агросектора, който се нуждае от доставките за десетки милиони, за да живне, полуубит от чуждите вериги. Стотици училища в страната остават без доставка на плод и мляко заради хаос в нормативната наредба, по която са одобрени от Държавен фонд Земеделие“ доставчици. Бившият шеф на фонда алармира още преди месеци за това, но новият пасува, откакто е на поста трети месец.

Одобрените доставчици са категорични, че виновни за хаоса са земеделският министър Десислава Танева, нейният заместник Чавдар Маринов и изпълнителният директор на фонда Васил Грудев.И им поискаха оставките на обща пресконференция в БТА.

Те очакват Върховният административен съд да постанови в тяхна полза решение по казуса. Доставчикът Милена Рашева обясни подробно развоя на дебата с Фонд Земеделие. Производителят разказа, че има сключен договор за 3 години за доставка. На 17 септември се разпраща писмо, че през август – с идването на новия директор на ДФЗ, е направен конкурс за нови доставчици. Самата тя няма отговор какво налага Фонд Земеделие да прави нови конкурси. В момента докато се разглежда спорът нейната фирма е застой и не доставя продукти.По казуса от Фонд Земеделие заявяват, че развитие по случая може да има, след като се произнесе 5-членният състав на ВАС.

19min.bg

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар