бойко пари заем

Турбо ГЕРБ: Спряха обещаните 50 млн. лева за заплати в болниците. 6 млн. лева обаче са потънали

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерство на финансите отказа да отпусне обещаните 50 млн. лв. за заплати на протестиращите здравни работници.

Тихомълком е отменено постановлението за публично обявената сума от министър Кирил Ананиев, научи Lupa.bg. от директори на болници.

По думите им 44 млн. лева са останали във финансовото министерство, 6 млн. лева обаче са потънали по нечии сметки, за което няма публична информация. „Къде са отишли тези пари, никой не ни каза”, споделят пред Lupa.bg лекарите.

Протестиращите медици са категорични, че техните заплати не са увеличени, както обеща здравният министър. „Знаем, че са дадени пари на някои лекари и техните месечни възнаграждения са няколко пъти по-високи от тези на останалия болничен персонал”, твърдят медицински сестри.

Поисканите суми от директорите на общинските болници също не са дадени. Преведени са 28 млн. лева, които според болничните управители ще стигнат до Нова година. „След това, ако не се отпуснат още пари, ще бъдат закрити болници”, предупреждават началниците в бели престилки.

Шефовете на общинските лечебни заведения разказаха още, че половинчато е изпълнено искането им за увеличение на цените на клиничните пътеки. „Нашите пътеки са вдигнати с 10%, което не решава проблема с недостига на пари”, заявиха лекарите.

източник: http://www.budnaera.com/201903f/2609-19.html

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар