Турската централна банка ще забрани използването на криптоактиви при плащания

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турската централна банка ще забрани използването на криптоактиви при плащания, тъй като те водят до значителни рискове за страните по транзакциите, съобщава вестник Hurriyet.

Институциите за разплащания и електронни средства няма да могат да посредничат на платформи, които предлагат услуги за търговия, попечителство, прехвърляне или издаване на криптоактиви, освен с посредничество при прехвърляне на средства от тях, бе обявено от банката.

Регламентът ще влезе в сила от 30 април.

Отделно, банката предупреди за рисковете от криптоактивите, като например да не бъдат обект на никакви механизми за регулиране или надзор от страна на централен регулаторен орган. Те са прекалено нестабилни и евентуално може да бъдат използвани при незаконни действия поради техните анонимни структури.

Банката добави, че портфейлите могат да бъдат откраднати или използвани незаконно, без разрешението на притежателите им, а транзакциите са неотменими.

“Използването им при плащания може да причини невъзстановими загуби за страните по транзакциите поради гореспоменатите фактори и те включват елементи, които могат да подкопаят доверието в използваните в момента методи и инструменти при плащанията”, се казва в изявлението на банката.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар