Турски трафикант на антики, подкупил митничар с 1500 евро, остава в ареста

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турски трафикант на антики, опитал и да подкупи митничар с 1500 евро, остава в ареста. Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо турския гражданин А.К. (43 г.) за трафик на ценни археологични обекти от Турция у нас през ГКПП “Капитан Андреево” и за последвалия му опит да подкупи митнически служител. Това съобщиха от Съдебната палата.

Случаят е от 21 март т. г., когато обвиняемият и негов спътник пренесли 94 златни римски, византийски, персийски, малоазийски монети от 5-ти до 11-ти век и 37 монети – сребърни средновековни дирхами, които не били идентифицирани и регистрирани по съответния ред и нямали документ за произход и за способа на придобиването им. Антиките били на обща стойност 40 000 лева.

Уличеният предложил и 1500 евро на старши митнически инспектор, за да не състави акт за установяване на нарушение и да не задържи неговия предмет и превозното средство. А.К. купил археологическите ценности в Турция, като за тях платил 10 000 долара. Той имал намерение да ги продаде на двойна цена в държава в Западна Европа, според прокуратурата.

Мотивите на съда за решението, цитирани в прессъобщение, са, че предполагаемият извършител може да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението на съда може да бъде протестирано или обжалвано в Пловдивския апелативен съд.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар