Турски шамар за България! Какво следва? Нищо.

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Не смятат, че са виновни. Смятат, че е извадено от контекста”. Това заяви премиерът Борисов след петчасова среща с турския вицепрезидент Фуат Октай.

Срещата беше провокирана от изказване на турския външен министър, че Анкара е повлияла на България за Закона за вероизповеданията.

Борисов потвърждава, че към този момент отношенията са влошени и изрази съжаление за съвместните проекти между двете държави.

 

„Смятат, че с нищо не са ни засегнали, че е извадено от контекста това, което в България се раздухва. Извадихме сайтовете, пускахме го на живо. И сега продължават да говорят по телефона. Не считам повече за нужно едно и също нещо да говорим. Ако решат, че трябва да си поднесе Чавушоглу извиненията, да го направят. Аз бях неотстъпчив за всички други варианти”, заяви Борисов.

„Никой не ни е оказвал каквото и да е въздействие за Закона за вероизповеданията”.

„Яд ме е, че толкова си влошаваме отношенията. Те не могат да осъзнаят и продължават да твърдят, че това не е натиск, било ситуация. Пет часа обяснявам кое е натиск,  кое е ситуация, те твърдят обратното”, допълни премиерът.

„Въпросният външен министър казва, че е оказал натиск, за да се приеме Законът за вероизповеданията – това не е истина”, обясни още Борисов.

„Разбирам ги, че в неделя имат избори, но не по този начин”.

 

Кеворк Дадурян

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар