Турция успешно тества собствена ПВО система

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Турция изпробва успешно своята система за противовъздушна отбрана с голям обсег Siper. Възможностите й са като на руската С-400, която Турция закупи преди повече от година.

Появи се видео от тестовете на руското ПВО С-400 в Турция

Исмаил Демир, ръководител на Агенцията за отбранителна промишленост на южната ни съседка, заяви, че системата Siper ще бъде приета на въоръжение през 2023 година, а до тогава ще има още тестове. Резултатите за сега обаче са повече от обещаващи.

Със системата Siper, която планираме да въведем в експлоатация през 2023 година, ще премахнем по най-категоричен начин всяка заплаха срещу нашето въздушно пространство„, подчерта Демир, цитиран от БНР.

Обхватът на ПВО-системата е до 100 км, като първоначално тя ще може да сваля обекти, летящи на до 20 000 метра надморска височина.

С-400 има обсег между 40 и 400 км в зависимост от версиите. Системата може да поразява и цели, летящи на границата с Космоса.

Макар на пръв поглед Siper да отстъпва от тези показатели, то мнозинството от противниковите дронове и самолети летят под 20 000 надморска височина. Siper разполага с много способни радари и би направил небето на Турция много по-сигурно. Системата ще е по-евтина за употреба от С-400.

В последните години Турция значително увеличи броя на военните си разработки. Южната ни съседка има проект за собствен стелт самолет, а бойните й дронове се превърнаха в едни от най-успешните в света.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар