Тъжна приказка за България и падишахът Бойко

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имало едно време една територия. Първоначално тя била населена с траки, а на север от територията живеели даки. И двете племена се препитавали с контрабанда на акцизни и неакцизни стоки, нелегална търговия с упойващи вещества и продажба на лъкове, стрели, копия, щитове и други хладни оръжия и лични предпазни средства.

Междувременно траките излъчили един свой представител, останал в аналите под името Спартак или Спартакус, комуто делегирали бюджет за специалната мисия да подкопае темелите на Римската империя. Делегатът се изложил, всигнал някакъв метеж, но не изпълнил задачата до край, защото древните римляни не си поплювали и му резнали размирната глава.

Няколко века по-късно територията се самоопределила като държавата България. Появили се някакви ханове, канове, боляри и други началници, които поели в свои ръце бизнеса.

Няколко века по-късно българите започнали да съжителстват с византийците и това продължило горе-долу два века.

Като се освободили от натрапниците, българите се поосеферили и продължили напред. Докато не се появили новите натрапници – и те мераклии за съвместно съжителство. Този път съжителството продължило малко повече – пет века.

бойко борисов
бойко борисов

После дошли хората някой си Дядо Иван и прогонили нахалниците.

Българите си направли нова държава, хукнали да си търсят цар и господар някъде из Европейския съюз. Взели и участие в няколко световни войни и други международни сбивания. Не позволили да им пленят нито едно знаме, но все били на страна на биите и победените.

След време прогонили царя, защото Дядо Иван отново ги посетил уж за малко, но се задържал 45 години.

Един прекрасен ден станали и те страна – членка на ЕС. Контрабандата поел в здравите и силни ръце главният шеф на територията, за когото имало основателни подозрения, че в жилите му тече кръвта на Спартак. Той останал в хрониките с интересната си биография и професионална кариера, чийто връх била борбата с контрабандата. Стигнало с до там че всяка година в хазната влизали по 3 млрд. лева, но нито един контрабандист не бил арестуван, съден и вкаран в затвора. Тази енигма и до днешен няма разумно обяснение.

И приказката свършва тук.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар